Ökad smittspridning - vi skjuter upp vårprogrammet men bjuder på filmtips

Eftersom smittläget är som det är för tillfället väljer vi att inte köra igång med filmerna i februari som vi hade hoppats kunna göra.

I stället får vi avvakta tills smittspridningen gått ner och det kommer rekommendationer som gör det enklare att genomföra filmvisningar på ett säkert sätt. Vi hade naturligtvis helst velat titta på film tillsammans på Folkan igen, men hoppas att ni än en gång har förståelse för att vi får skjuta upp det tills vidare. Vi återkommer med nya besked så fort vi har sådana.

En av filmerna vi hade tänkt att visa i vår är Quo vadis, Aida. Den finns för tillfället att se på https://www.svtplay.se/video/33508110/quo-vadis-aida (till den 1 februari). På svtplay finns för närvarande även klassiker som Gudfadern-trilogin och typiska filmstudio-filmer som hyllade Porträtt av en kvinna i brand, Parasit (första icke-engelskspråkiga film att få en Oscar för bästa film!) och Gilbert Grape med Leonardo diCaprio i genombrottsrollen. För Wes Anderson-fantasten finns Moonrise Kingdom och för bröderna Marx-älskaren En natt i Casablanca. Eller varför inte slå till med en riktig film noir från 1946 och se Fallet Martha Ivers med en formidabel Barbara Stanwyck och en ung Kirk Douglas? Mycket nöje!