Ingen vanlig filmvår 2021

Som ni nog har misstänkt kan vi fortfarande inte återgå till våra ordinarie filmvisningar - vi hoppas att vaccinet och sommaren gör det de ska, så att vi kan satsa på hösten 2021. Tills dess har vi ett erbjudande från SFF om att strömma film hemma!

Det rör sig egentligen om två erbjudanden. Det ena är ett abonnemang för 30 kronor - då får man tillgång till 45 filmer under våren. Det andra är en gratisvisning av Charlie Chaplins klassiker Chaplins pojke, som i år fyller 100 år.  Båda erbjudanden hittar ni på https://play.filmstudio.se/. Till Chaplins film finns även en introduktion av filmvetaren Malena Jansson - den hittar ni på samma sida. Mycket nöje önskar vi!

PS: Om man gillar stumfilm i allmänhet eller är sugen på att se en riktig svensk klassiker, kan vi rekommendera Körkarlen i regi av Victor Sjöström, baserad på en berättelse av Selma Lagerlöf. Nyskapande på sin tid för användningen av dubbelexponering som specialeffekt, något som skrämde slag på biopubliken när det begav sig (även det 1921)! Finns på svtplay till slutet av januari.